середу, 23 квітня 2014 р.

Конкурс на навчальний курс із підготовки моніторів Національного превентивного механізму

Експертна рада з питань НПМ при Представникові Уповноваженого Верховної ради України з прав людини та Всеукраїнська освітня програма «Розуміємо права людини» оголошує конкурс на участь у навчальному курсі з підготовки моніторів НПМ, що буде проведено з 12 травня по 15 липня 2014 року за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
До участі у конкурсі запрошуються активісти, які:

- співпрацюють або зацікавлені у співпраці з правозахисними громадськими організаціями;
- вмотивовані активно діяти у сфері захисту та підтримки прав людини;
- готові працювати у складі груп з планування та проведення візитів до місць несвободи.
Навчальний курс складатиметься з 5-денного тренінгу, дистанційної практичної роботи та підсумкової 1-денної зустрічі.
Учасники курсу мають бути готовими взяти участь у інтенсивній програмі навчання і практичної підготовки, що включатиме такі етапи:
14 травня - 4 червня, 2014 р. (дистанційно)Вступна сесія, що є другим етапом конкурсного відбору. Вона передбачає самостійне ознайомлення з матеріалами, які пропонують організатори курсу за темами:  «Права людини: основні поняття», «Місця несвободи в Україні», «Дотримання прав людини в місцях несвободи» та виконання завдань, що будуть запропоновані. За результатами цієї сесії буде остаточно сформовано групу учасників курсу;
10 - 15 червня, 2014 р. (Чернігів)Перша сесія - 5-денний тренінг, що включатиме тематичні блоки з основ прав людини, моніторингу, функціонування НПМ та організації моніторингових візитів НПМ;
23 червня - 15 липня, 2014 р. (дистанційно)Друга сесія, що передбачає самостійне виконання теоретичних завдань щодо планування участі у моніторинговому візиті НПМ та участь у моніторингових візитах в якості стажерів;
Липень, 2014 р. (Київ)Третя сесія - 1-денна підсумкова зустріч під час якої учасники пройдуть оцінку успішності.
Учасники курсу, які успішно пройдуть навчання будуть рекомендовані для участі у роботі НПМ в якості моніторів.
Активна участь у всіх заняттях курсу є обов’язковою для успішного проходження курсу.
Організатори забезпечують проживання та харчування учасників тренінгу, витрати на проїзд до місця проведення тренінгу й у зворотному напрямку (за умови наявності проїзних документів й у межах вартості проїзду рейсовим автобусом або поїздом).
Для участі у конкурсі необхідно:
Заповнити реєстраційну анкету он-лайн за адресою: http://bit.ly/Pt3Obu не пізніше 18.00, 10 травня 2014 року. Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну не розглядатимуться. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 18.00 13 травня 2014 року.
Кандидатура вважається зареєстрованою, якщо кандидат отримав про це повідомлення від організаторів.
Контакти організаторів для отримання додаткової інформації:
Телефон: +380509219967 (Сергій Буров)
Навчальний курс з підготовки моніторів Національного превентивного механізму (НПМ) здійснюється відповідно до плану дій розвитку НПМ в Україні в рамках проекту громадської організації «М’АРТ» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Проект здійснюється за безпосередньої участі партнерських організацій, серед яких: Харківський інститут соціальних досліджень, Секретаріат Уповноваженого Верховної ради України з прав людини, Центр інформації про права людини, Асоціація незалежних моніторів місць несвободи, Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, Гельсінський фонд з прав людини (Польща).

Немає коментарів:

Дописати коментар