вівторок, 24 жовтня 2017 р.

Творці "Червоного" прибули на КіноШколу

У суботу, 21 жовтня, відбулась довгоочікувана подія - відкриття тернопільської кіношколи "КіноШкола". Для дітей і батьків справжнім подарунком була зустріч з творцями фільму "Червоний" - письменником Андрієм Кокотюхою, продюсером фільму Володимиром Філіповим, режисером фільму Зазою Буадзе. 
Володимир Філіпов нововідкритій школі подарував кінохлопавку-нумератор, яку креативний колектив школи відразу взяв до роботи, адже під час відкриття вже фільмувались події. Для занять пісочною анімацією подарунок школі зробили Ігор Партола та Олена Мудра - лайтбокс. Гостей привітав заступник голови міста, керівник Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра: "Рік підготовки, переговорів, зустрічей пройшов недаремно. І головне, що з'явилася команда, готова творити кіно на Тернопіллі. Попереду ще багато роботи, але з таким натхненням, з такими друзями, з такими ідеями, з такими талантами нам все вдасться! В добру путь!".
Після анонсу про напрями роботи школи, дітей запросили на майстер-клас з Зазою Буадзе. Цікаво, що сценарист вперше спілкувався так тісно з такою аудиторією. Разом вони склали схему успішного фільму. За словами Зази - такий підхід спрацьовує і в кіно, і в бізнесі.
Далі на дітей чекала активна програма від спортивно-розважальної студії "Добрий день" та пізнавальна мандрівка Сонячною системою разом з сферичним планетарієм "Таємниці всесвіту". Мультфільм "Ідеальна планетка" змогли подивитися і дорослі, як батьки, так і гості свята.
Гість КіноШколи Володимир Ханас регіональний координатор Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA коментує подію: "З досвіду проведення Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в навчальних закладах Тернопілля можу сказати, що шкільний глядач не лише вимогливий і вибагливий. Він, окрім споглядання, хоче бути творцем і замовником. Вірю, що вже незабаром перші тернопільські кіношколярі потішать нас несподіваними рішеннями і світовими здобутками."
Акцент у навчанні у КіноШколі - на практичне застосування знань та навичок. Усі лектори працюють саме у своїй творчий ниші. Ірина Мацко - відома письменниця, її студія "Іриска" розвиває малечу та навчає майстерності малих казкариків, Антон Марчевський відеограф, спеціаліст широкого профілю, досвід від оператора до журналіста, Віталій Цицура співпрацює з медійними студіями, Олена Мудра автор телепрограми "Телевітамінки" (телеканал ІНТБ) та керівник гуртка дитячої анімації, Наталя Стецюк редактор, телеведуча, журналіст телеканалу ТВ 4, Оксана Ратушняк - керівник "Медіалабу", організувує навчання за багатьма медійними напрямками, Наталія Гоца-Васірук цікаво навчає школярів англійській мові з використанням медіатехнологій. Найбільше зусиль для відкриття кіношколи приклали учасниця ТО "КіноХвиля" Олеся Віговська  та відома журналістка, ведуча програми "Смачна мандрівка" Наталя Турчин. Наталя планує постійно організовувати зустрічі та майстер-класи кіношколярикам з найвідомішими, успішними людьми світу українського кіно та анімації. Діючі кінематографісти будуть залучені до викладання у КіноШколі. 
До листопада триває набір у КіноШколу. Вік дітей від 3 до 15 років. Формуються групи за віком. Інформація за телефонами 067 727 33 82, 096 424 2554  (керівник КіноШколи Наталя Турчин).
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null
Фото і текст: Олена Мудра

Немає коментарів:

Дописати коментар