вівторок, 12 лютого 2013 р.

Українці проти парламентських піаністів


ЗАЯВА
Ми, громадяни України, представники громадянського суспільства, вважаємо своїм обов’язком не залишатись байдужими щодо порушення Конституції України, норм права і моралі всіма громадянами нашої країни, але насамперед  представниками її влади.

Протягом десятиліть народні депутати демонстративно, нахабно і цинічно порушують Конституцію, голосуючи за відсутніх колег і фальсифікуючи цим самим волевиявлення виборців у діяльності законодавчого органу.
Ми послідовно відстоювали і будемо відстоювати право народу на справжній Парламент, який має бути взірцем і гарантом верховенства права та провідником до цивілізаційних стандартів.
Ми вітаємо народних обранців, які дослухалися до вимог громадськості і принципово обстоюють взяті зобов’язання щодо особистого голосування. Тільки після вирішення цієї проблеми чекаємо на кроки з реалізації програм розвитку країни. Оскільки немає сенсу ухвалювати навіть правильні рішення в неконституційний спосіб, роблячи їх нелегітимними з моменту ухвалення.
Ми вимагаємо від депутатів Верховної Ради зробити все, що в їх силах для забезпечення виконання норми Конституції України про особисте голосування. Зокрема досягнути відповідних політичних домовленостей і показати приклад дотримання слова, запровадити технічні засоби забезпечення особистого голосування, розмежувати час обговорення питань та голосування щодо них. А на перспективу – розробити, внести та ухвалити законопроект про внесення змін до Конституції України щодо ухвалення рішень (за незначним винятком) відносною більшістю за наявності відповідного кворуму, як це є у більшості європейських парламентів.
Ми закликаємо депутатів всіх рівнів бути гідними своєї місії – виправдовувати довіру виборців і вести нашу країну до кращого майбутнього шляхом правовладдя. 
Заяву ініційовано Координаційною радою Громадянської Асамблеї України 
Підписи просимо залишати у коментарях
ПРО ПАРЛАМЕНТСЬКИХ ПІАНІСТІВ (ВІДЕО МАЙДАНУ)

9 коментарів:

  1. Підтримую. Володимир Ханас, АЧЦ

    ВідповістиВидалити
  2. Підтримую. Марія Алексєєнко, Жіночий Консорціум України

    ВідповістиВидалити
  3. Підтримую. Оксана Москаленко, Жіночий консорціум України

    ВідповістиВидалити
  4. Тетяна Баєва, ХОГО ПЦ "Гендерна Рада"

    ВідповістиВидалити
  5. Тетяна Міхновець, Вінницька ГО "Пані Всесвіт"

    ВідповістиВидалити
  6. Оксана Ярош, директор Волинської обласної громадської організації „Гендерний центр”

    ВідповістиВидалити
  7. Підтримую. Марія Дендебера, Жіночий консорціум України.

    ВідповістиВидалити
  8. Підтримую, Ольга Юркова, журналіст

    ВідповістиВидалити