понеділок, 7 вересня 2015 р.

Європа починається з твого міста

"Європейська правда" за підтримки офісу Ради Європи в Україні оголошує конкурс для українських регіональних журналістів, що висвітлюють або мають намір висвітлювати питання європейської інтеграції, впровадження європейських стандартів та поваги до європейських цінностей
Правила та Регламент Конкурсу.
1. На конкурс "Європа починається з твого міста" (далі — Конкурс) приймаємо статті, написані українською або російською мовою, на теми, що стосуються європейського вибору України, зокрема:

- регіонального виміру європейської інтеграції та виконання Угоди про асоціацію;
- просування в Україні (в тому числі на місцевому рівні) європейських цінностей та стандартів Ради Європи щодо дотримання прав людини та основних свобод;
- співпраці українських громад/регіонів з європейськими, відносин України з державами-членами ЄС;
- співпраці українського та європейського бізнесу;
- міжлюдських контактів, схожості і відмінності життя громадян України та ЄС;
- звичаїв, подій, тенденцій, законодавчих норм в країнах Європейського союзу, у тому числі - через їх порівняння з українськими.
2. Участь у Конкурсі можуть брати українські журналісти, що представляють регіональні та місцеві видання – друковані та інтернет-ЗМІ. Обмеження по віку учасників відсутні.
3. Мінімальний обсяг матеріалів – 4 тис. друкованих знаків (з пробілами). Максимальний обсяг – 14 тис. знаків.
4. До Конкурсу приймаються матеріали, написані після 1 січня 2015 року та опубліковані не пізніше 15 листопада 2015 року, за умови що перша їх публікація відбулася у регіональному або місцевому виданні. Матеріали мають надсилатися на адресу eurocontest.ua@gmail.com з позначкою "Конкурс"; до листа має додаватися текст матеріалу у форматі word  або rtf, а також лінк на публікацію у web-версії видання та/або сканкопія друкованого видання з даним матеріалом.
Можлива участь у Конкурсі текстів з незначними відмінностями від опублікованої версії, в цьому разі надсилатися мають обидві версії тексту та коментар автора про причини його редагування. Рішення про допуск до Конкурсу зміненої чи про розгляд оригінальної версії публікації ухвалюють організатори Конкурсу.
Лист повідомлення з текстом матеріалу має надійти на адресу eurocontest.ua@gmail.com не пізніше 12:00 15 листопада.
5. Результати Конкурсу визначає журі, до складу якого будуть запрошені редактори "Європейської правди", а також експерти з теми європейської інтеграції, профільні журналісти та дипломати.
6. Твори, подані до участі у Конкурсі, не рецензуються, редакція не веде листування з авторами щодо змісту текстів.
7. Десять журналістів, роботи яких отримають найвищі оцінки журі, буде запрошено до Києва на дводенний тренінг з європейської тематики, що відбудеться  орієнтовно на початку грудня. Конкурсанти, запрошені до участі в тренінгу, погоджуються надати організаторам згоду на опрацювання необхідних даних про себе у відповідності до Закону України "Про захист персональних даних".
8. Переможці Конкурсу отримують також цінні призи.
Приз за перше місце – в еквіваленті не менше 5000 грн; два призи за друге місце - в еквіваленті не менше 3000 грн кожен та два за третє – в еквіваленті не менше 2000 грн кожен. Оргкомітет та журі Конкурсу під час підведення підсумків можуть призначити додаткові спеціальні призи.
Оргкомітет лишає за собою можливість скасувати призначення призу одному або декільком переможцям (з преміюванням інших учасників) в разі, якщо з’ясується порушення автором умов п.4 даного Положення. Підставою для скасування призу може бути також відмова переможців від участі в тренінгу та в церемонії нагородження без узгодження з організаторами Конкурсу.
9. Надсилаючи роботи для участі в Конкурсі, учасники надають "Європейській правді" право на публікацію надісланого тексту на сайті eurointegration.com.ua, із зазначенням автора та ЗМІ-першоджерела. Редакція розглядає можливість публікації найкращих робіт на сайті "Європейської правди". Учасник, за потреби, бере на себе узгодження републікації з редакцією-правовласником.
10. Про підсумки Конкурсу буде оголошено в другій половині листопада на сайті "Європейської правди".

Немає коментарів:

Дописати коментар