вівторок, 17 січня 2012 р.

Громадськість запитує: «Де ви, гроші на дороги?»


Відбулася прес-конференція ТМО «Нівроку» з приводу початку роботи проекту «Де ви, гроші на дороги?». Проект стосується реалізації права громадян на доступ до інформації про розподіл та використання коштів, які спрямовуються на утримання доріг вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Тернопільської області.

Громадські активісти
, котрі підписали меморандум у рамках коаліції «Своє» вважають цю проблему актуальною для більшості мешканців Тернопільщини.
Як заявив керівник проекту Володимир Ханас: «Ми хочемо подивитися, що насправді відбувається, оскільки більшість із нас є платниками податків, а частина безпосередньо є платниками транспортного податку. І питання, куди йдуть кошти і як вони розподіляються, як отримати інформацію про ці процеси нас цікавлять».

 Коли ми отримаємо інформацію, її опрацюють експерти. Після чого об’єкти, які найбільш цікаві чи якісь там суперечливі, будуть здійснені виїзди на місця, огляд, проведення інтерв’ю посадовими особами із представниками підрядників і так далі. Відповідно, будуть напрацьовані рекомендації, буде сформований аналітичний звіт. Ця проблематика також буде винесена на ще одне обговорення за «круглим» столом,  повідомив голова ТМО  «Нівроку» Олександр Домбровський.
Назар Яворський, депутат обласної ради: «Мешканці Тернопільщини повинні про це знати. Їм має бути зрозуміло, кому, скільки на які дороги виділяється – чому стільки, а не стільки: Тобто цей процес має бути відкритим, оскільки дороги є чи не найболючіше  питання, яке взагалі стосується бюджетних процесів».
Павло Федик, депутат обласної ради: «Якщо ми будемо надалі витрачати, в тому числі обмежені кошти обласного бюджету, на ямкові ремонти, то ми будемо мати неефективні дороги, і люди будуть справедливо на нас жалітись і справедливо не будуть вибирати таких депутатів. Принаймі, я на це сподіваюся».
Учасники заходу визнали, що головне – не сваритися між собою, забути про власні амбіції і почати працювати разом, незважаючи на партійну приналежність чи особисті симпатії..
Захід відбувся у рамках проекту: "Де ви, гроші на дороги?" підтриманого програмою "Верховенство права" Міжнародного фонду «Відродження». Думки викладені під час цього заходу є винятково відповідальністю ТМО «Нівроку» та не обов’язково відображають точку зору Міжнародного фонду «Відродження».

Немає коментарів:

Дописати коментар