пʼятницю, 16 грудня 2011 р.

Туристична конференція в Заліщиках

9-10 грудня, у місті Заліщики відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція-семінар «Туристичні ресурси як чинник розвитку території». Участь у заході взяли  провідні науковці у галузі туризму, представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, туристичні оператори, громадські активісти з Тернопільської, Львівської, Вінницької, Чернівецької, Івано-Франківської, Хмельницької, Черкаської областей та Києва. 
Про доцільність та необхідність створення туристичних кластерів в межах Дністровського каньйону у своїх виступах наголосили провідні вітчизняні науковці у сфері туризму: д.г.н., професор, завідувач кафедри географії України і туризму ТНПУ ім. В. Гнатюка Ольга Заставецька, ст. науковий співробітник Лабораторії інженерно-географічних, природоохоронних і туристичних досліджень Львівського національного університету імені Івана Франка Юрій Зінько, д.г.н., професор, завідувач кафедри фізичної географії природничо-географічного факультету Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Григорій Денисик та інші.


На думку члена організаційного комітету конференції, начальника відділу зовнішніх зв’язків та промоції області виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Назара Яворського – добрим прикладом є проведення саме таких виїзних конференцій, адже найдієвішим методом проаналізувати стан та перспективи регіону, саме в аспекті розвитку туризму є безпосередня присутність науковців, представників влади, громадських діячів та журналістів в ньому.
Окрім іншого на конференції обговорювалися питання історико-географічних аспектів розвитку туризму в регіоні, природно-рекреаційних та історико-культурних ресурсів Дністровського каньйону та сучасний стан розвитку туризму у Придністер’ї. Піднімалися питання про проблеми розвитку інфраструктури туризму у регіоні, інновації в туристичній галузі регіону, екологічні аспекти розвитку туризму у Дністровському каньйоні тощо.
Протягом двох днів учасники конференції мали нагоду побачити презентацію відеофільму «Дністровський каньйон – туристичне диво України», відвідали одне із найкрасивіших місць України – Урочище Червоне, де оглянули руїни Червоногородського замку та Джуринський водоспад, також ознайомилися з будівництвом центру водного туризму у с.Устечко Заліщицького району.
Під час конференції була представлена доповідь Василя та Володимир Ханасів "Туризм на Дністрі у соціальних мережах" та здійснювалася твіттертрансляція події. 
За матеріалами

Немає коментарів:

Дописати коментар