середу, 2 листопада 2016 р.

Хто прийшов до влади у Донецьку

Показ фільму "Люди, що прийшли до влади", відбувався у виставковій залі Кременецького музею. Перед показом, спільно з місцевими партнерами було організовано кілька просвітніх заходів - серед яких зустріч з учасницею Революції Гідності, кавалеркою Ордена "За мужність" Олесею Жуковською, співавтором книги "Небесна сотня. Історія нескорених" Михайлом Жирівським та показ стрічки "Євромайдан SOS".
Перед учасниками перегляду виступили регіональний координатор Мандрівного фестивалю Володимир Ханас та директор Краєзнавчого музею м. Кременця Андрій Левчук,
котрі зосередили увагу на важливості документальної фіксації історичних подій та критичного осмислення минулого. Також було відзначено, що стрічка простежує поступове занурення суспільства у війну. Знята в березні-квітні 2014 року на Донбасі, на Сході України, вона зображує деградацію соціального протесту до збройного повстання, яке значною мірою підтримувалося прихованим іноземним вторгненням.
Також учасників перегляду  проінформували про те, що фільм став кращим фільмом Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA , а  інші фільми з конкурсного блоку Docu/Україна можна буде переглянути впродовж тижня у приміщенні виставкої зали краєзнавчого музею. Також частина фільмів буде показана у навчальних закладах міста. Після перегляду особливих дискусій не відбувалось. Глядачі глибоко  переживали побачене. Уваги варта репліка однієї з учасниць перегляду :"Як можна так затуманити людям голови і коли вони зрозуміють правду?". Також були проанонсовані наступні заходи - зокрема круглий стіл "Право на пам'ять" та семінар з інформаційної безпеки для учнів СШ№2.

Немає коментарів:

Дописати коментар