середу, 8 червня 2016 р.

В Україні будуватимуть жіноче політичне лобі


Проект «Побудова жіночого політичного лобі в Україні» впроваджується  Всеукраїнською організацією «Жіночий консорціум України» за підтримки Фонду Демократії ООН - The United Nations Democracy Fund. Завдання - створити громадянську платформу, яка допоможе збільшити представництво жінок на всіх рівнях прийняття рішень.

Робота за проектом проводитися в трьох основних напрямках:  налагодження діалогу із політичними партіями стосовно їх підтримки жінок-кандидаток;  посилення спроможності жінок брати участь у виборчих процесах; формування розуміння в громадах важливості розширеної участі жінок в політиці.
 Проект буде реалізований в чотирьох кластерах, кожен з них буде охоплювати 3 області (всього 12 областей):
Кластер 1. Волинська, Рівненська та Житомирська області
Кластер 2. Хмельницька, Тернопільська та Чернівецька області
Кластер 3. Херсонська, Миколаївська і Одеська області
Кластер 4. Сумська, Чернігівська та Полтавська області 

Він консолідуватиме зусилля громадського сектору, політичних партій та владних інституцій на збільшення кількості жінок-депутаток на місцевому та національному рівнях. Базою лобістської платформи стануть організації Національної Мережі «Жіночий консорціум України», які просувають ідеї рівних прав та можливостей чоловіків та жінок в Україні.
Лобізм (англ. lobbyism) — скоординована практика обстоювання інтересів або чинення тиску на законодавців і чиновників неурядовими організаціями, фінансово-промисловими групами чи етнічними спільнотами на користь того або іншого рішення. Лобізм також передбачає діяльність зацікавлених осіб, яка сприяє ухваленню органами влади тих або інших рішень, з використанням формальних і неформальних відносин в органах влади. Представники зацікавлених груп називаються лобістами, а їх групи лобі.

Немає коментарів:

Дописати коментар