суботу, 22 жовтня 2016 р.

Ярослава Ковбасюк:Втілювати мрії

14-16 жовтня 2016 року в мальовничому буковинському селі Підзахаричі Чернівецької області, в гостинній «Гірській казці» зібрались чарівні буковинки, подолянки та галичанки з Чернівецької, Хмельницької і Тернопільської областей. Спільне подолання крутого схилу перевалу Німчич надихнуло нас не тільки на дружню атмосферу, а й на активну і творчу роботу.
Так розпочалось навчання у Школі політичного лобіювання в рамках проекту «Розбудова політичного українського лобі жінок» за сприяння фонду демократії ООН. 

Початок діалогу обіцяв бути конструктивним і результативним. Тема першого тренінгу на тему: «Вибори, виборчий процес, виборче законодавство» розширила мої знання, допомогла сформувати навички та мотивувала на нові успіхи. Спосіб донесення тренерками Наталією Тарасенко та Оксаною Ярош нової інформації (запитання, дискусії, симуляція спілкування з потенційними виборцями; обмін досвідом участі депутаток у виборчих перегонах різного рівня, в роботі виборчих комісій та громадських організацій) був доступним, цікавим і важливим для подальшого навчання та участі у передвиборчій діяльності.
Під час тренінгу ми знайомилися з міжнародним та вітчизняним законодавством про вибори, виборчою системою США, квотою Гейра, «таргетингом», фандрейзингом, вивчали та аналізували кола вигоди, виборчі програми реальних кандидаток у депутатки до Верховної Ради України, напрацьовували інструменти ефективної комунікації з виборцями, вчилися планувати виборчі кампанії, формулювати ключове послання до виборця.
Тренінг дав натхнення вирішувати проблеми й бажання втілювати свої мрії. Хочу відзначити позитивний настрій та готовність колєжанок включатись в діалог, формулювати свої запити, відкривати нові шляхи спілкування та реалізації власних ідей, а головне, взяти участь у наступних етапах програми, працювати над ідеями та ініціативами, які народилися під час першого етапу.
Проект «Побудова жіночого політичного лобі» в Україні дав мені новий поштовх для подальшого розвитку, вселив віру у власні сили та надав бачення подальших кроків.

Немає коментарів:

Дописати коментар