вівторок, 1 листопада 2016 р.

Оксана Марків: Презентація дослідження

У Тернопільському державному архіві відбулася презентація дослідження громадської думки з питань участі жінок у політичних процесах в Україні та політичного клубу жінок. Мені випало за честь бути лекторкою.
Архів зустрів нас холодними приміщеннями: центральне опалення ще не ввімкнули (бракує коштів), а проводка надто стара, щоб увімкнути електрообігрівачі. Єдине, що зігрівало – усмішки працівників архіву  (стан і проблеми державних архівів – окрема болюча тема для обговорення).
                Власне про дослідження, яке я презентувала.
Ні для кого не секрет, що жінок у політиці та вищих ешелонах влади в Україні дуже мало. Дослідження причин цього явища проводив у серпні-вересні 2016 року Центр соціально-гуманітарних аспектів регіональних досліджень Сумського державного університету, опитуючи доросле населення в різних частинах України. Виявляється, що більшість опитуваних і чоловіків і жінок за збільшення кількості жінок у політиці. Основні найбільшвиявлені причини низької кількості представниць прекрасної статі у владі: стереотипні погляди, щодо ролі жінок у суспільстві, небажання самих жінок займатися політикою, відсутність підтримки та ресурсів… Щоб змінити такий стан у суспільстві, потрібно проводити цільові навчання найбільш активних жінок.

                Моя думка, що в світі має бути все збалансовано. Політику держави, та й саму державу мають будувати професіонали своєї справи, в однаковій мірі і чоловіки і жінки. 
Фото Ігоря Крочака

Немає коментарів:

Дописати коментар