неділю, 6 листопада 2016 р.

Стань професійним монітором судових процесів!

ГО «Вектор прав людини» та Луганський обласний правозахисний центр «Альтернатива» 
запрошують до моніторингу судових процесів, пов’язаних зі збройним конфліктом на Сході України. 

Перший крок: участь у навчальному тренінгу 19 листопада в Краматорську або 20 листопада в Сєвєродонецьку на ваш вибір. 


Гібридна війна на Сході України суттєво відобразилася на всіх сферах нашого життя. Все більших обертів набирає її вплив на судову систему України. Щоб попередити плачевні наслідки на майбутнє мирне життя, вже сьогодні необхідне масштабне дослідження спроможності української судової системи задовольняти потребу в правосудді в умовах збройного конфлікту на Сході України, забезпечувати право на справедливий суд з дотриманням принципів верховенства права.

Дуже вагомий крок в такому дослідженні – моніторинг судових процесів, пов’язаних зі збройним конфліктом на Сході України, що розпочато громадською організацією «Вектор прав людини» в партнерстві з членом коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» Луганським обласним правозахисним центром «Альтернатива», за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

 В рамках моніторингу заплановано провести моніторинг 200 судових засідань, із заповненням анкет. Проводиться моніторинг судових засідань у судах, дотичних до зони проведення АТО (100 судових засідань), а також в інших судах (100 судових засідань) у справах, пов’язаних зі збройним конфліктом на Сході України, з метою перевірки дотримання стандартів статті 6 (право на справедливий суд) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Запрошуємо на конкурсній основі 40 людей, які готові до відвідування судових засідань та заповнення спеціальних моніторингових анкет за їх результатами, юристів, адвокатів, людей, які мають досвід моніторингу. Для участі в конкурсі необхідно заповнити анкету за посиланням:  http://bit.ly/2erVIzN до 13 листопада.

Обов’язковою умовою є проходження навчального тренінгу, що відбудеться 19 листопада в Краматорську або 20 листопада в Сєвєродонецьку на вибір (участь у тренінгу безкоштовна. Учасникам передбачена компенсація за проїзд у поїзді (крім квитків першого класу та СВ) та міжміських автобусах. Організатори забезпечують харчування та проживання учасників (за потребою).

Здійснення моніторингу та подальше заповнення анкет учасниками проекту буде відповідно профінансоване.

Контактні особи: Валерій Новіков, alterpravo@gmail.com +38 066 363 97 17 або Валерія Рибак

Для довідки: 
ГО «Вектор прав людини» - правозахисна організація, головною метою якої є реалізація та захист основоположних свобод, прав людини через сприяння практичному виконанню норм та принципів, викладених у міжнародних документах, ратифікованих Україною та усіх інших зобов’язань України у сфері прав людини та основоположних свобод. 
Детальніше про ГО «Вектор прав людини» за посиланням: https://www.facebook.com/hrvector.org/
Електронна адреса: info@hrvector.org    

ЛОПЦ «Альтернатива» - громадська правозахисна огранізація, метою якої є підтримка становлення та розвитку демократичних інститутів в Україні через розвиток громадянського суспільства, документування порушень прав людини під час збройного конфлікту на Сході України, захист прав внутрішньо переміщених осіб.  
Детальніше про діяльність ЛОПЦ «Альтернатива» за посиланням: https://www.facebook.com/Alchevskiy
Електронна адреса: alterpravo@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар