понеділок, 15 квітня 2013 р.

Вшануємо Миколу Чайковського


21 серпня 2001 року Указом Президента України Миколі Петровичу Чайковському було присвоєно Почесне Звання «Заслуженого природоохоронця України» із врученням посвідчення №1.
Справедливо Миколу Петровича можна назвати організатором природно-заповідного фонду Тернопільської області.
За його безпосередньої участі і підтримки в області створено понад 300 заповідних територій та об’єктів, у тому числі природний заповідник "Медобори", філіал заповідника "Кременецькі гори", який з 2009 року має статус національного природного парку, перший в Україні регіональний ландшафтний парк "Дністровський каньйон" тощо. За ініціативи Миколи Петровича на початку 90-х років розпочалася інтенсивна робота зі створення національного природного парку «Дністровський каньйон». Праця пана Миколи увінчалася успіхом лише через двадцять років, коли у 2010 році Указом Президента України, в межах Тернопільської області був створений національний природний парк «Дністровський каньйон». За сприянням його послідовників число об’єктів природно-заповідного фонду в області сьогодні наближається до 600.  
Збереження взаємозв'язку між окремими елементами живої та неживої природи, ділянок незайманої природи, цінних видів флори та фауни, пам'яток природи, раціональне використання і збагачення природних ресурсів стали священним обов'язком для Миколи Чайковського, який віддав цій благородній справі свої знання, своє серце, здоров'я, життя.
Громадські організації природоохоронного спрямування Тернопільської області та активістами природоохоронного руху України виступили із ініціативою та проводять збір коштів для пошанування пам’яті видатного природодослідника та природоохоронця Тернопільщини  Чайковського Миколи Петровича. Відкрито рахунок у відповідності статутної діяльності громадської організації природоохоронного спрямування: Екологічний клуб «Край», Р/Р №26003000258845, ЄДРПОУ 34035057, ПАТ «УКРСОЦБАНК», МФО 300023  з поміткою «Пам'ять про Миколу Чайковського», для збору коштів на встановлення меморіальної таблиці, проведення робіт із благоустрою прибудинкової території та скверу закладеного Миколою Петровичем, що має статус об’єкту природно-заповідного фонду у м. Тернополі.
Просимо охоронців довкілля України пошанувати пам'ять Миколи Чайковського!

Довідки та консультації можна отримати за контактами членів Оргкомітету: 0975332029, krayprociv@mail.ru - Галина Проців, Голова Ради Екологічного клубу «Край», член Басейнової Ради Дністра, член Координаційної Ради Міжнародної асоціації охоронців Дністра «Eco-Tiras», голова  громадської ради при Державній екологічній інспекції у Тернопільській області; 0963841826, fil.eko111@gmail.com – Олександр Філь, голова громадської ради з питань екології та ЖКГ Тернопільської міської ради.

Оргкомітет зі збору коштів

Немає коментарів:

Дописати коментар